måndag 22 oktober 2007

Höst, Stockholm Tjejfest !!!

Det hör ihop! En härlig glad bullrande tjejfest med massor av skratt, mat, dryck, frågetävlingar,
musik, sånger, minnen och (!) dans! En återkommande tradition just när löven börjar singla ned från träden, luften är hög, klar och kylig och det doftar av multnade växter och i vår vackra huvudstad Stockholm!
Hur underbart är det inte att bara få vara samlas och och helt opretentiöst tillbringa en kväll med vänner som man inte ser så ofta bl.a p.g.a avstånd men vänner och bekanta som på olika sätt varit både mycket nära och perifert (väninnors väninnor) under snart 30 år!

Några få korta timmar håller värmen kvar till nästa höst!

Denna min äldsta och en en av mina 3 närmaste väninnor är helt otrolig! Torts alla personliga sorger och bedrövelser hon går igenom har hon alltid tid för alla andra, bryr sig om alla, har ständigt ett smittande skratt halvvägs upp i strupen, är påhittig, full med överraskningar och GENERÖS! För några år sen vann hon en jättevinst i Bingolotto alltså inte pengar men olika saker i nåt kassavalv och vad gör hon med detta? Jo fördelar det mellan barn, vänner och bekanta! Jag och ytterligare en väninna + svärdotter och dotterdotter blev uppbjudna över en helg till SPA i Sunne.
Påhittig jo mycket! vid allhelgonahelgen varje år har hon nappat på detta med Hallowen vilket tar sig uttryck i en häxfest för hennes väninnor och då är hela hemmet en häxborg, det är dekorerat i häxstuk, drinkar mat allt går i häxstil osv teman är hon bra på samt tävlingar!
Iår var det musiktävling eftersom en av våra gemensamma intressen är att sjunga! Några av oss är musiklärare och musiker, några av oss sjunger i kör och några av oss däribland jag sjunger hellre än bra!
Roligt har vi och vår ungefärliga gemensamma ålder gör att vi kan ungefär samma texter allihop så det blir en mix av Evert Taube, Ulf Peder Olrog, Gullan Bornemark, Stig Ohlin, Owe Törnqvist, Povel Ramel, Tore Bernard, kryddat med lite Elvis, Mama&Papas, Lasse Dahlqvist mm mm.
Dessemallan kommer musikanläggningen på och då bjuder vi upp varandra till dans både foxtrot och bugg.
Folk som gick utanför denna gemensamhetslokal måste ha undrat! Fast å andra sidan så är hyresgästerna runt ikring gemensamhetslokalen till 90% invandrare från andra kulturer som också har egna traditioner med mycket fester och mat!
Placeringskort vid matbordet då? Jajamen det finns också, olika varje år! Iår hade Väninnan suttit och trätt 24 halsband och 24 armband med olika färgkombinationer i stenar. Visserligen bara tre stenar per smycke men ändå vilket pillgöra!Alla fick vid ankomsten välja ett halsband och armandet som hörde till var knutet runt ett vinglas!
Hela lördagen höll väninnan, jag och ytterligare en väninna på med att inhandla det sista, ställa iordning lokalen, duka och förbereda mat och det är alltid lika roligt!! Och tänk så lätt det går med ett glas vin under tiden eller...blev det kanske två?

Egentligen kom jag till Stockholm redan på fredagkvällen och träffade då sonen och son"hustrun" för att för första gången få se deras nya gemensamma hem. Ja, lägenheten är ju inte ny men deras samboskap är ny!
Många delar av Stockholm känner jag till eftersom jag gått utbildningar under flera år där men här hade jag aldrig varit. Johanneshov /Hammarbyhöjden och vilken liten pärla!!! ett område byggt kring 40-50-talet väl uppvuxet med små torg där det finns småaffärer för allt skomakare , låssmed mjölkaffärer, bibliotek, apotek, små restauranger mm. Trevåningshus överallt och grönområden. Bara 10 minuters cykelväg till badklippan, 14 minuters cykelväg till centrum! Jättehärligt så nära men ändå ute i naturen!
Gott var det att träffa "barnen" sitta ner och äta räkor (medhavda från Göteborg) sallad, bröd smör och ost, avnjuta gott vin och småprata eller prata om både stort och smått, om vardagsglädje och bekymmer, bryta tankar och få/ge goda råd! Så gott det är att ha en familj! Så berikande men inte så självklart! Jag tänker på de jag känner som inte har familj de som försökt få barn och inte kunnat, de som aldrig hittat någon livspartner, de som har haft men numer är ensamma av en eller annan anledning!

Livet är gott! Sen är det helt OK att beklaga sig över huvudvärk, förkylning, tjatiga gubbar :) (puss på dig älskling) ibland också.

1 kommentar:

Ataharis sa...

Vad fint det blev! Du lyckades jättebra på egen hand. :)