måndag 29 oktober 2007

Regn och blåst

Härligt! Njae inte alltid men just igår och idag! En lång extralång söndag med mycket blåst och frampå dagen regn!
Få tussa runt hemma i morgonrock, tvätta några maskiner, mangla och stryka! Den härliga doften av ren tvätt, den nymanglade damastduken som blir blank och vit och så doften av varmt tyg under strykjärnet!
Dra på sig träningskläder och tillsammans med mannen ge sig ut på stavgång i det närliggande motionsspåret. Doften av jord och förmultning, de gula asplöven som täckte motionsspåret väckte nostalgiska minnen barndomens vackra böcker av Elsa Beskow, både bilder och text. Guldpengar.
En bonustimme till egenvård kanske? Jajamen det blev både kroppspeeling, hårinpackning, fotvård och hudvård med lyxig olja inköpt på kryssning!
Och ändå hade inte klockan hunnit bli mer än 12 !?!?!
En tur till Plantagen och inköp av amaryllislökar, hyacintlökar nya krukväxter till stora rummet, fågelfröbehållare och fågelfrö! Fortsatt resa till möbelaffärer för att kika på nytt köksbord och hittade det perfekta! WOW!

Måndag morgon ..........hade gärna stannat kvar i sängen något lite längre....hade gärna fortsatt och tussa hemma, planterat lökarna, städat förrådet, redigerat massor av bilder som ligger och väntar i datorn, fortsatt med boken jag påbörjade häromdagen....
Nåja väl på jobbet så är det inte så dumt det heller, jättetrevliga arbetskamrater, ett arbete som är flexibelt och varierande.
Spännande att se vad veckan har att erbjuda!

Inga kommentarer: