fredag 26 oktober 2007

Ruggugglan är här

Ruggugglan är en annan av mina tre närmaste väninnor. Ruggugglan är ingen dussinprodukt hon är mycket speciell, lite udda, ett orginal skulle man väl kunna säga. Född i de djupa skogarna i Dalom för över 60 år sen och ser ut som nåt som John Bauer kunnat måla, ja definitivt inte Tuvstarr utan snarare åt det andra hållet..... En liten och sliten med skröplig, förvärkt och krokig kropp, långt tunt hår uppsatt i knut, stor krokig näsa i ett tunt ansikte, lysande pliriga ögon inramade av en hud som är lika skrynklig som ett torkat russin, ett skratt som går genom märg och ben, liknar ljudet av en mycket hes korp i målbrottet och med inslag av ugglehoande.
MEN en själ, en livsglädje som strålar! Hela hon strålar av ljus och glädje och gammal livsvisdom, en odödlig själ i en gammal kropp!
Ruggugglan arbetar på äldreboende och lyser upp tillvaron för både boende och personal.Egentligen får hon inte arbeta, egentligen skulle hon vara sjukpensionär för redan för 20 år sen men hon vägrar!
I tio år arbetade hon med de gamla som värdinna, tidningsstund med karamell och liten putting varje förmiddag för de boende, följde med till doktorn, tandläkaren, ordnade fester, var samtalspartner, gick på restaurang, shoppade, kyrkkaffe, satt med de döende ordnade anhörigkvällar ringde bla till Tore Skogman som fullständigt föll för henne och kom en eftermiddag och underhöll helt gratis!Ingen midsommar utan att Ruggugglan lagat mat, ordnat musik, lövat majstången och inbjudit anhöriga. Luciatåg med körsång och doppa, you name it! Sammtidigt som hon också fick vara "morsa" för personalen. 10 år har hon arbetat administrativt varav 3 år som verksamhetschef!!! Utan behörig utbildning men med gedigen erfarenhet, klokskap och redighet!
Till detta kommer att hon har en gåva......hon har helande händer och hon är synsk.
Och det är inget märkligt det bara är så, det är inget hon gör någon affär av utan hon hjälper där det behövs. Hennes arbetskamrater med slitna axlar, onda ryggar osv får hennes hjälp oroliga boende får hennes hjälp via de varma läkande händerna. Själv har jag fått mycket hjälp stunder i livet som varit tuffa!
Trots de 40 mil som skiljer oss åt visste hon alltid när det var tufft och ringde alltid och sa "vad är det nu som hänt? Och healing fungerar även telepatiskt, utan hennes hjälp då, hade jag nog inte haft kraft att gå vidare!
En fantastisk kvinna och väninna!
Roligt har vi också många goa skratt, hon älskar practical jokes och att klä ut sig till oigenkännlighet! Många goa stunder i svampskogen med kaffekorg.
Mannen i mitt liv var lite förundrad första gången de sågs men det släppte fort. Den här gången skyndade han sig hem från sin mamma, boende 15 mil härifrån, för att hinna hämta Ruggugglan när hon kom med tåget. Han började redan flera dagar innan hon kom med att planera matsedeln med mat som han vet att hon gillar och det blir naturligtvis deras gemensamma favoriter, på lördag: Ettans tunga med potatis, sötsur dillsås och kapris/rödbetstärning. Ikväll kommer en go vän till familjen som blivit lite av en hustomte, dottern och favoritsvärsonen och så vi förstås och då blir det torskrygg med pressad potatis riven pepparot, ärtor och skirat smör och så Vonsans äppelpaj med vaniljsås. Ruggugglan och jag var på middag igår em/kväll hos en annan väninna till mig (mycket speciell) och när vi kom hem dukade mannen i mitt liv (som egentligen planerat att ha en utekväll men inte "riktigt kände för det :)) nykokt hummer bröd ost och vin!
Jag börjar sakta förstå varför jag inte kan gå ner i vikt!Hahaha och so what, livet har sina goda stunder.. och i min ålder består de stunderna mycket av gommens njutning!
Vad skönt det är med vänner och härligt med några riktigt nära vänner! Som sagt livet är gott!

Inga kommentarer: